mandag 14. februar 2011

Pearl of Africa

Jeg er så heldig! Mari, min gode venninne fra Oslo, tok turen forrige lørdag helt til Kampala for å besøke meg! Vi har storkosa oss hele uken, både som “tanter” på jobb og som turister i både Kampala, Mbale og Jijna. Mari jobber som barnehagetante i Oslo dette året, derfor var det ekstra stas å ta henne med på jobben. Forskjellen er visstnok ganske stor fra en privat barnehage på Oslo vest til den her i byslummen i Kampala. Det passa oss utmerket at Mari kom denne uken, ettersom det er mange nye unger som har begynt. Vi er oppi 170 registrerte og fortsatt er det kun 10 ansatte. Den yngste på Miles2Smiles er kun 6 mnd gammel, og det er kommet mangen nye småbarn som trenger ekstra stell og kjærlighet. Det er nærmest umulig å kunne se til alle hele tiden, samtidig som det er umulig å lære alle i klassen på 55 alfabetet og tallrekka 1-10 på en dag. I en småbarnsavdeling i Norge regner man maks tre barn på en voksen.Det blir sett på som det helt nødvendige for at en ettåring skal få tilfredstilt alle behov. Det er ikke rart at vi ansatte på Miles føler vi ikke strekker til når vi ser at den yngste gutten på seks måneder må kjempe etter oppmerksomhet vår sammen med over hundre andre.

Uganda går inn i valguka. På fredag er det presidentvalg og vi er alle spente på hvordan dette skal gå. Valgkampanjer holdes på dag og natt og uganderne er virkelig klare for historiens første flerpartivalg. Det er en valgkamp mellom den nåværende presidenten Museveni, som har sittet sammen med partiet sitt NRM i 25 år, og den tidligere legen hans dr.Besigye og partiet hans FDC (forum for democratic change). De fleste mener og tror at det ikke kommer til å bli noe forandring og at Museveni igjen blir valgt for fire nye år. Mange finner valget tullete og mener det overhode ikke er noe vits i å stemme, ettersom stemmene allerede er “talt opp”. Musevenis overtak vil enda en gang vinne og forandringen i landet, som ugandere lengter etter, kommer nok ikke med det første. Tragisk og utrolig frustrerende!

Tenkte jeg ville vise dere noen fine bilder fra helgeturen vår til Jinja. Uganda blir kalt for the pearl of Africa og byen Jinja går for å være the pearl of Uganda med Nilen som hovedattraksjon. Vi fikk oppleve elva både med raftingbåt og på hesteryggen. Anbefales på det varmeste begge deler.

Ha en fin uke så lenge..

Uganda_00004  Uganda_00001

Uganda_00005  Uganda_00002

Uganda_00006  Uganda_00008

Uganda_00001         Uganda_00007

Ukas vlogg er fra miles2smiles:

 

4 kommentarer:

  1. Nok ein gong ser vi stooor forskjell mellom Uganda og Noreg.
    Du er flink, Birgit! Lykke til videre :)

    Ingebjørg

    SvarSlett
  2. Ser ut som dere har det bra :)
    Må si du er flink med videoblogg!
    Dere gjør en super jobb på miles2smiles!

    Kos dere masse:)

    PS:
    Birgit! Vi er fra SPYDEBERG og ikke oslo!! :O)

    SvarSlett
  3. Veslejenta vår!!Herlig å se deg sammen med alle goìngene dine!!Og så koslig å ha Mari fra Spydeberg på besøk!Tenker på hvordan Uganda-oppholdet vil prege deg resten av livet!...Men nå teller vi ned til du sitter i midten mellom mamma og pappa i Hallingstugu vår!!
    Mange klemmer fra oss 2

    SvarSlett
  4. Kos dere masse Mari og Birgit! har blitt så inspirert av bloggen din jeg nå at jeg tok mot til meg og søkte om praksis i Kenya til høsten.. så kanskje jeg kan følge opp blogglivet etterhvert.. hehe..
    gleder meg til å henge når du kommer hjem!:) klemmer

    SvarSlett